Manifest



Da 2024 sesongen ble sparket igang på Brann stadion kunne det bergenske publikum legge merke til en ny gruppe på storestå; Lounge Boyz.

Følgende er denne gruppens manifest.

De alternative miljøene rundt norske fotballklubber har de siste årene sett en markant økning i antall unge på tribunen. I Bergen er Lounge Boyz et resultat av dette.

Gruppen består av unge voksne som i lang tid har brent for tifo og supporterkulturen rundt Sportsklubben Brann. Mange av oss ble kjent med hverandre gjennom SKB Youth, mens noen av oss har erfaring fra organisert supportervirksomhet helt tilbake til 2018.

Tribunenorge utvikler seg raskt, og de ulike klubbers supportere forsøker å overgå hverandre og seg selv når det kommer til tifo og stemning. Man kan trygt si at supportervirksomhet er en konkurranseidrett.

Vi i Lounge Boyz mener at vi kan heve oss enda mer. Lenge var Bergen en by hvor man tviholdt på den "britiske" tribunestilen der det ofte er prestasjonen på banen som avgjør hvorvidt det er stemning på tribunen. Dette har bedret seg med generasjonsskiftet, men fortsatt opplever vi at det har vært vanskelig å komme med endringer. Både megafon, flagging i 90min, og såkalte evighetssanger har tatt sin tid å få implementert på stadion. Selv idag ser vi tendenser til at man mangler struktur på tribunen ved at folk dropper å synge eller starter sanger på tross av hva capoen sier.

Lounge Boyz skal jobbe for en aktiv supporterkultur inspirert av den tyske/sør europeiske ultras stilen, samt følge med på trender på nordiske tribuner. Det betyr; konkurransedyktige tifoer, flagg og sang i 90min, pyroteknikk og god struktur på sanger. Vi er også ganske klar i vår sak at vi ønsker tromme på stadion. 

Det er selvsagt flere som deler våre meninger rundt det. BGG skal for eksempel ha mye cred for den positive utviklingen man har hatt i supportermiljøet, samt innføring av ultras kulturen i Bergen.

Vi mente derimot at tiden var inne for stiftelsen av en ny gruppe hvor denne typen mentalitet og kultur skal være hovedfokuset, og som kan fungere som en drivkraft for spredningen av denne blant de unge på tribunen.

Med tanke på medlemmer tenker vi kvalitet over kvantitet. Folk som er klar for å gi 100% hver kamp og som tenker gruppen og klubbens beste foran seg selv er det vi søker etter. Vi har lyst til å vokse, men ikke for enhver pris.

Lounge Boyz skal også bidra til at mentaliteten vår skal bli spredt til hele storestå. Det skal være fett å gå på stadion. Ståfeltet skal brukes til å synge, flagge, og på andre måter støtte frem laget. Om man er stemningsturist eller ikke liker det, burde man fjerne seg.

Vi har hele tiden vært opptatt av at vår stiftelse ikke skal være noe rift i supportermiljøet. Vi skal fortsette å ha et tett samarbeid med BGG, Bataljonen, og andre grupper som bidrar med tifo, borteturer og stemning. Miljøet i Bergen er lite nok fra før av så splittelse gjør ikke godt for noen. Vi ser til andre klubber i Norden hvor flere grupperinger står side om side på stadion og arrangementer utenom. De har kanskje ulike interesser, men de deler samme lidenskap for klubben.

Det er likevel vår overbevisning at det er de grupperingene som er mest aktive på storestå som skal ha siste ordet når det kommer til videreutvikling av tribunekulturen rundt Brann. Vi oppfordrer (uten å nevne navn) de som ikke bidrar til tifo, ikke synger, ikke stiller på tribunemøter, og gjør sangene våre tostemte til å bruke energien sin til noe annet enn å kritisere de unges "radikale" ønske i å utvikle tribunelivet. Med dette menes; still på storestå. Jo mindre dere engasjerer dere, jo mindre er stemmen deres verdt.

Vi skal ta tribunekulturen i Bergen til nye høyder.

- Lounge Boyz